• Novinky

            • Siedmy deň letnej školy

            • Vybrali sme sa do centra mesta a nikto z nás nevedel, čo nás čaká. V budove v centre mesta nás privítala milá pani oblečená v kroji. Pri nohách mala ovečku. Témou dnešného dňa boli ovečky, konkrétne ovčia vlna. Naučili sme sa ako sa strihá, čistí, perie, češe a následne spracúva. A mohli sme si to dokonca aj vyskúšať! Po dobrom obede sme si trošku oddýchli a vyrobili sme si prívesky z fimo hmoty.

            • Šiesty deň letnej školy

            • Druhý týždeň letnej školy sme začali plní optimizmu. Všetci sme sa veľmi tešili, že sme spolu a to sme ešte nevedeli, čo nás čaká. Spoločne sme vytvorili lávovú lampu, naučili sme sa niečo o ľudskom srdci a skúmali rôzne veci mikroskopom. Všetko nás veľmi zaujímalo, najviac sa nám páčila lávová lampa :). Po obede sme sa ešte vybrali vybiť našu energiu do interiérového ihriska Safari.

            • Letná škola - deň piaty

            • Prvý týždeň Letnej školy je za nami. Dnes sme sa rozhodli, že sa nám každý žiak trochu lepšie predstaví, preto sme si vytvorili pracovné listy s opisom seba samého a žiaci sa dozvedeli o sebe viac, napríklad: aké farby, knihy sa im páčia, aké jedlo majú radi, aké povolanie sa im páči a podobne. Potom si žiaci potrápili hlavy s prísloviami a porekadlami a následne sa zabavili s tangramom. Poobedie sa nieslo v duchu hudby a tanca. Žiaci sa naučili rôzne tance, napríklad: macarenu, labadu, kačací tanec a taktiež si zahrali rôzne hudobno-pohybové hry, ktoré sa im veľmi páčili.

            • Letná škola – deň štvrtý

            • Štvrtkový deň Letnej školy sme začali v škole. Náš deň sme začali precvičovaním si našej pozornosti prostredníctvom hry Brainbox. Po rozcvičení sme sa mohli naplno venovať sopkám, o ktorých sme sa dozvedeli niečo nové a sami sme si vytvorili naše sopky, ktoré chrlili lávu. Naučili sme sa aj nové informácie o našej vlasti a deň sme zakončili v Lanovom centre OUTDOORPARK, kde sme sa vyšantili a zažili kopec zábavy. 

            • Letná škola - deň tretí

            • Streda ráno sa niesla v športovom duchu. Deti sme rozdelili do dvoch skupín, v ktorých súťažili v rôznych športových disciplínach o krásne medaily. Víťazstvo si vybojoval tím kapitánky Viki, po nervydrásajúcom a mimoriadne vyrovnanom preťahovaní lanom.Poobede sme tvorili. Naším kreatívnym maľovaním na kamene, sa nám podarilo vyčariť úsmev v našej kvetinovej záhradke. Dekorácie, ktoré potešia oko aj srdce.

            • Letná škola - utorkový deň

            • Druhý deň sme na Letnej škole nezaháľali. Vybrali sme sa na prírodovednú vychádzku na Cemjatu. Zoznámili sme sa s lesom, videli sme Diviačiu oboru, prešli sme sa náučným chodníkom a pripravili sme si obed. Poobede sme sa venovali hrám a snažili sme sa vytvoriť, čo najväčšie bubliny. Ďalší skvelý deň za nami!

            • Letná škola začína

            • V pondelok 15. augusta sa brány našej školy opäť otvorili. Tieto dni u nás prebieha Letná škola. Hneď ráno sme si každý vyrozprávali zážitky z leta a zoznámili sme sa s novými kamarátmi. Venovali sme sa strateným písmenkám a neposlušným slabikám. Poobedie sme dali prednosť kreatívnemu tvoreniu. Každý si vytvoril svoj vlastný hrnček, ktorý mu bude pripomínať príjemné chvíle strávené v našej Letnej škole. Neskôr sme sa venovali odpočinkovej a relaxačnej činnosti.  Dnes sme zažili kopec zábavy a veľa pekného nás ešte čaká. Všetci sme si zaslúžili sladkú odmenu. Veríme, že si žiaci dnes a aj nasledujúce dni odnesú mnoho nezabudnuteľných zážitkov.

            • Deň športového zápolenia

            • Koniec roka sa okrem výletov a odovzdávania vysvedčení niesol aj v športovom duchu. Deň športových zápolení sme začali skoro ráno, aby sme sa vyhli vysokým teplotám, ktoré nás posledné dni trápia. Hneď po príchode do školy sme sa pustili do zápolenia o čo najlepšie výsledky jednotlivých tried. Túžba vyhrať poháňala našich žiakov k vynikajúcim  výkonom. Statočne sa s rôznymi disciplínami porátali aj naši najmenší, ktorí ukázali, že sa o budúcnosť športových talentov na našej škole s určitosťou nemusíme báť. Žiaci si v rôznych disciplínach preverili svoje schopnosti a zručnosti. Od hádzania, skákania cez krúženie hulahop kruhmi, behom cez prekážky po pílenie na rýchlosť, kde naši žiaci ukázali svoju šikovnosť. Záverečné vyhodnotenie sa nieslo v duchu fair play. Najprv nám naši žiaci predviedli ich vytvorené plagáty za danú triedu na tému šport a následne naša pani riaditeľka odovzdala žiakom ceny.

            • OŽaZ

            • V stredu 23.06.2022 sa žiaci našej školy zúčastnili kurzu ochrany života a zdravia OŽaZ. Triedni učitelia poskytli svojim žiakom dôležité informácie, rýchle poučenie o bezpečnosti a presunuli sme sa na miesto kurzu. Keďže nás v posledných dňoch trápili veľké horúčavy, zvolili sme miesto v blízkosti našej školy. Už počas presunu sme rozložili prvé stanovisko, na ktorom sme si vysvetlili, ako sa orientovať v prírode. Po príchode na miesto kurzu sme rozložili stanoviská a hneď sme začali. Žiakom sme predviedli, ako sa zachovať v prípade núdze poskytnutia prvej pomoci, vyskúšali sme si hod granátom, ale azda najlepším a najzábavnejším stanoviskom bolo preťahovanie lanom, do ktorého sa zapojili aj učitelia. Aj keď sme sa báli, ako to v tej horúčave vydržíme, musím konštatovať, že celý kurz dopadol super.

            • Rozlúčka s deviatakmi

            • V živote triedneho učiteľa nastane deň, kedy sa musí rozlúčiť so svojimi žiakmi. Odchádzajú na stredné školy. Dnes 27.6.2022 sme mali rozlúčku s 9.A -  mojou triedou. Napĺňa ma pocit radosti a úspechu celého pedagogického zboru z dobre vykonanej práce. Chlapci, ako ich familiárne oslovujem, sa dostali na vytúžené stredné školy. No je tu aj pocit smútku, veď od septembra tu už nebudú. Ďakujem vedeniu školy a všetkým zúčastneným za pomoc pri vedení tejto triedy. Vám chlapci moji prajem všetko dobré do života a do ďalšieho štúdia. Naplňte svoje sny a túžby...

              Tr. uč. Stanislav Baranovský

            • Burza žiackych výrobkov

            • V piatok 24.6.2022 sa konala v našej škole burza žiackych výrobkov. Žiaci si mohli zakúpiť výrobky, ktoré sami zhotovili na hodinách techniky a v školskom klube detí. Množstvo naozaj podarených výrobkov sa rozpredalo neuveriteľne rýchlo. Žiaci takto potešili nielen seba, svojich blízkych, ale aj deti v ďalekej Afrike. Celý výťažok z tejto akcie poputuje pre Školu sv. Anny v Keni. Aj takýmto malýčinom môžeme pomôcť zlepšiť podmienky v spomínanej škole. Ďakujeme.

            • Predstavenie v kine

            • V piatok 24. júna 2022 sme navštívili kino. Vybrali sme si animovanú komédiu Smradi, ktorá nám ukázala, že niekedy je ťažké robiť aj dobré skutky. A ešte ťažšie je to pre zvieratá, ktoré sa v živočíšnej ríši tvária ako drsné tvory s negatívnymi vlastnosťami, ktorých sa každý bojí. No stačí chvíľka nepozornosti a aj zo zlých tvorov sa nečakane stanú poctiví občania, ktorí zistia, že byť dobrý je vlastne fajn.

          • Prvé sväté prijímanie
            • Prvé sväté prijímanie

            • V máji 2022 naši tretiaci prvykrát pristúpili k prvému svätému prijímaniu. Na túto významnú udalosť sa spolu s katechétkou svedomito pripravovali počas celého školského roka. Tento deň,keď prvykrát prijali Ježiša do svojho srdiečka, sa navždy zapíše do ich životov, pretože život s Ježišom v srdci je oveľa jednoduchší a krajší.

            • Školský výlet do Starej Ľubovne

            • V stredu 22. júna 2022 sme vymenili školské lavice za spoznávanie kultúrnych pamiatok Slovenska. Naša cesta viedla do Starej Ľubovne, kde sme nahliadli do minulosti a zoznámili sa so životom našich predkov. V rámci výletu sme navštívili Vojenskú expozíciu Michala Strenka, ktorá nám priblížila nie tak ďalekú minulosť – obdobie 2. svetovej vojny. Okrem vystavenia zbraní a vojenskej techniky, sme sa mohli prejsť aj po zákope a pozrieť si niekoľko podzemných bunkrov. Naša cesta viedla aj do skanzenu pod hradom, kde sme videli ako ľudia kedysi žili, aké používali nástroje, či aké mali zvyky. A naša posledná zastávka bol samotný Ľubovniansky hrad, kde sme absolvovali prehliadku hradu, výstup na hradnú vežu a pozreli sme si aj vystúpenie sokoliarov. Výlet sme si naozaj užili a už teraz sa tešíme na ďalšie nové zážitky!

            • Deň otcov

            • Na celom svete oslavujú dňa 19. júna "deň otcov" všetci otcovia a aj tí, ktorí sú už dedovia. Ani v našom školskom klube detí sme na tento dôležitý dátum nezabudli. Spolu s deťmi sme sa rozprávali o tom, že nielen mamičky a deti majú svoj sviatok, ale rovnako dôležití sú aj ockovia. Následne nám deti porozprávali o tom, ako vyzerajú a kde pracujú ich ockovia. S deťmi sme potom vyrábali farebné pozdravy v tvare košieľ s kravatami. Na košele sme lepili gombíky a kravaty sme zdobili trblietkami. Na vnútornú stranu pozdravu deti kreslili ten najkrajší zážitok alebo tú najkrajšiu chvíľu so svojim ockom. Nakoniec sme k obrázkom napísali pre ockov krátke blahoželania.

            • Naše spoločné chvíle v ŠKD 1

            • Mnohí sme tento školský rok začínali s obavami, čo nás čaká, koľko času strávime v škole, či znova naše učenie a stretávanie nebude len online. No zvládli sme to. Aj keď nejaký ten čas s rúškom na nose, no vydržali sme, hlavne že sme mohli byť spolu. Stráviť spoločne chvíle nielen pri hre, ale aj pri našich rôznych spoločných aktivitách. Čo sme spolu prežili? Na čo nezabudneme? Je toho veľa, schovali sme si to do srdiečka. No určite nezabudneme ani  na tieto pekné chvíle, ktoré sme si uchovali na našich spoločných fotkách. Nech sa páči ...Pozrite si ...

            • Deň detí

            • Minulý piatok sa školskou záhradou ozývali detská vrava, smiech a obrovská radosť.Tak, ako každý rok, býva u nás zvykom osláviť deň detí. Ani tento rok to nebolo ináč. Presunuli sme si oslavu tohto dňa síce až na piatok, ale neboli sme o nič ukrátení. Najprv sme sa trošku poučili, a potom sme mali zábavné hry, kde sme si mohli preveriť svoje schopnosti, zručnosti i pamäť. Všetci  sme sa  zasmiali a víťazom bol každý, kto sa zapojil. Naša snaha neostala nepovšimnutá a každý z nás si domov odniesol sladkú ovocnú odmenu. Po obede k nám zavítalo divadlo Portál so svojou verziou rozprávky "Čáry-máry". Naši žiaci sa ocitli v rozprávke, kde si mohli zahrať malých indiánov. Cez postavu čarodejnice sme zavítali do sveta fantázie, čarov a kúziel. Tento deň sme si vychutnali a užili naplno. Už teraz sa tešíme, ako ho oslávime na budúci rok.