• Novinky

            • Európsky týždeň mobility 2023

            • Témou uplynulého týždňa v Školskom klube detí bol Európsky týždeň mobility. Cieľom témy a realizovaných aktivít bolo dať do povedomia žiakov možný dopad automobilovej dopravy na prírodné prostredie, ukázať možnosť alternatívnej dopravy, ktorá je prospešnejšia pre človeka i prírodu, poukázať na bezpečné správanie sa na ceste. Žiaci si rozšírili svoje vedomosti o dopravných značkách prostredníctvom hľadania a spoznávania dopravných značiek v okolí školy či dopravného pexesa, vyskúšali si modelové situácie so semaforom, vlastný semafor si vyrobili a neskôr si vypočuli rozprávku o tom, ako mal semafor boľavé oči, podieľali sa na výrobe EKOauta. 

            • Medzinárodný deň čokolády

            • 13.septembra sme si pripomenuli deň sladkosti, ktorú máme určite všetci najradšej-Medzinárodný deň čokolády. Žiaci si pochutnali na rôznych druhoch čokolády a dozvedeli sa množstvo zaujímavých informácii o čokoláde, napríklad, že čokoláda nerastie v obchode, ale kakaové bôby nachádzame na strome menom kakaovník, ktorý sa dožíva až 200 rokov, no plody má iba prvých 25 rokov. Keďže kakao rastie na strome, môžeme povedať, že je to vlastne ovocie alebo zelenina, ktorá nám pomáha chrániť naše srdce a cievy, má protizápalové účinky, pomáha činnosti mozgu a našej pamäti a vôňa čokolády má relaxačné účinky.  A na záver, jeden citát o čokoláde „Silný človek sa pozná tak, že rozlomí tabuľku čokolády na dva kusy a potom zje len jeden!“

            • OŽaZ

            • piatok 08.09.2023 sa žiaci našej školy zúčastnili kurzu ochrany života a zdravia OŽaZ. Triedni učitelia poskytli svojim žiakom dôležité informácie, rýchle poučenie o bezpečnosti pred presunom na miesto kurzu. Kurz sme organizovali v blízkosti Školských lesov na Cemjate. Po presune na miesto kurzu sme zahájili kurz OŽAZ a vybrali sme sa na krátku prechádzku do Školských lesov, kým jeden s učiteľov rozložil oheň na opekanie. Po príchode z prechádzky sme rozložili dve stanovištia, kde sme si vysvetlili ako sa orientovať v prírode, ďalej sme žiakom predviedli, ako sa zachovať v prípade núdze poskytnutia prvej pomoci. Popri stanovištiach si žiaci mohli opekať špekačky a rôzne pochutinky, ktoré si so sebou priniesli. Kurz dopadol výborne, nikto sa nám nezranil a všetci sme sa bezpečne vrátili späť do školy.