• Novinky

            • Vianočná akadémia

            • V piatok 15.12.2023 sa naša telocvičňa naplnila rodičmi, starými rodičmi a priateľmi našej školy. Ako je už našou každoročnou tradíciou, žiaci pripravili program pre tých, ktorí sú v ich živote najpodstatnejší. Počas programu zazneli piesne, vinše, koledy, či vtipy. Nechýbala ani scénka o psíčkovi a mačičke, či tanec. V závere zaznela spoločná Tichá noc a želanie, aby boli Vianoce pre všetkých šťastné a veselé. Ďakujeme Vám, že ste prišli podporiť našich žiakov.

            • Vianočné ikebany

            • Výzdoba je neodmysliteľnou súčasťou akýchkoľvek sviatkov. Každá výzdoba má svoj charakter a aj tá vianočná je svojim spôsobom výnimočná. V školskom klube detí mali žiaci možnosť vyrobiť si vianočné ikebany. Použitím prírodných materiálov ako je ihličie vyrobili tvar ikebany a tú následne ozdobili vlastnými ozdobami. Tieto Vianoce budú zdobiť ikebany domácnosť každého zo žiakov.

            • Kam po základnej škole

            • Deviataci sa už čoskoro budú rozhodovať o svojej budúcnosti - na ktorú strednú školu pôjdu študovať. Kým niektorí v tom majú jasno, pre iných je náročné si vybrať. Aj preto sme sa tento rok zúčastnili výstavy s názvom „Kam po základnej škole“. Výstava sa konala v priestoroch telocvične Spojenej školy Ľ. Podjavorinskej v Prešove a jej cieľom bolo predstaviť žiakom základných škôl možnosti stredoškolského vzdelania v Prešove.  Naši deviataci sa tam dozvedeli množstvo užitočných informácií priamo od pedagógov rôznych stredných škôl. Žiaci sa mali možnosť stretnúť  a klásť otázky zástupcom viacerých firiem zapojených do systému duálneho vzdelávania. Verím, že aj táto výstava pomôže naším deviatakom v rozhodovaní. 

            • Tvorivé dielne

            • Aj tento rok sme v našej škole usporiadali „Tvorivé dielne“, kde rodičia spolu s deťmi strávili príjemné popoludnie pri vytváraní rôznych kreatívnych výrobkov. Povinnou výbavou bola dobrá nálada a chuť spoločne niečo vytvoriť. Posedenie sme si spríjemnili malým občerstvením a výborným vianočným punčom. Celá atmosféra bola doplnená naozaj dobrou náladou, o čom svedčí aj množstvo výrobkov. Ďakujeme rodičom za to, že obetovali kúsok zo svojho vzácneho času a prišli medzi nás, aby spolu so svojimi deťmi strávili príjemne prežitý čas.

            • Mikuláš

            • "Príď Mikuláš trošíčka, dám ti pusu na líčka.

              Poťahám ti dlhú bradu, pošuškám ti malú radu.

              Ponáhľaj sa, už čas letí,

              čakajú ťa všetky deti."

              Aj takéto básničky sa ozývali 6.12. v našej škole. Všetci žiaci netrpezlivo očakávali Mikuláša, ktorý navštevuje dobré deti. Každý žiak zarecitoval Mikulášovi básničku, alebo pesničku a dostal svoj vytúžený balíček.

            • Vždy raz za rok sa naše mesto zmení...

            • Slová známej vianočnej piesne nás podnietili k vytvoreniu mesta, ktoré je značne iné, ako mesto v iných ročných obdobiach. Na uliciach pribudol sneh, strechy už nie sú červené či hnedé, ale všetky zakryla vrstva snehu. V mnohých oknách sa zažne svetlo čoraz skôr a svieti dlhšie. Pozrite sa, ako žiaci pri výrobe mesta postupovali.

            • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

            • Už tradične, aj tento školský rok, sme sa opäť zapojili do výzvy s nádhernou myšlienkou: „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“. Naša škola sa v mesiaci november postupne zapĺňala krásnymi krabičkami. Tento rok sa nám podarilo vytvoriť 21 krabičiek plných lásky,  ktoré istotne potešia nejedného deduška, či babičku v DSS. Veľké ďakujem patrí žiakom, rodičom, pedagógom, všetkým, ktorí sa zapojili. Sme radi, že sme mohli opäť pomôcť. Prajeme im krásne Vianoce.

            • Jesenné tvorenie našich starších žiakov počas pobytu v ŠKD

            • V septembri si žiaci na medzinárodný deň vďačnosti zhotovili svietnik z tvrdnúcej hliny v tvare listu a následne ho odovzdali blízkej osobe. Práca s ihlou žiakom nerobila problém ani pri šití levanduľových vrecúšok.  Pozbierané gaštany sme využili na výrobu pavúkov a pavučiny. Počas pobytu vonku sa žiaci starali o čistotu v okolí školy zbieraním odpadkov. S príchodom chladnejších dní deti vyrobili krmidlá pre vtáčiky. A nezabudli sme ani na sv. Martina, ktorému sme pripravili biele koníky.