• Novinky

            • Vesmír očami detí

            • Každý rok organizuje Slovenská ústredná hvezdáreň Hurbanovo pre žiakov škôl súťaž s názvom Vesmír očami detí. Žiaci našej školy sa aj tohto roku zapojili do súťaže a vytvorili krásne výtvory toho, akými očami vnímajú vesmír oni. Hvezdáreň a planetárium v Prešove nám poslalo ocenenie za prínos a zhodnotilo, že žiaci 1.stupňa základných škôl sú zorientovaní v téme a preto pristupujú k tejto činnosti prirodzene a kreatívne.

            • Deň Slnka

            • Slnko je naša najbližšia hviezda, ktorá svojím žiarením vytvára podmienky života organizmov na Zemi. Máme radi slnečné rána, teplé slnečné dni.  Slnko inšpiruje mnohých básnikov a spisovateľov. Nie nadarmo sa hovorí: „Kam  chodí Slnko, nechodí lekár.“  Aj preto si táto hviezda, ktorá je pre nás zdrojom tepla, svetla a energie, zaslúži svoj sviatok. Deň Slnka slávime každý rok 3. mája.  My sme si dôležitosť Slnka pripomenuli prezentáciou v triedach na druhom stupni. Na matematike sme  zisťovali, aké vzdialenosti musí prekonať svetlo zo Slnka, aby dorazilo na koniec našej slnečnej sústavy. Skúsili sme si, ako fungujú slnečné hodiny. Dozvedeli sme sa množstvo zaujímavých faktov o našej hviezde. Na matematicko – fyzikálnom krúžku sme začali vyrábať model slnečnej sústavy, ktorý bude zdobiť triedu. Bol to jednoducho krásny slnečný deň!  

            • Svetový deň tučniakov

            • Nie je žiadnym prekvapením, že sa 21. storočie stalo úskalím pre mnoho zvierat vo voľnej prírode. Nadmerný rybolov a topenie ľadovcov sú v ekosystéme tučniakov ich najväčšími nepriateľmi. Pre zlepšenie povedomia o ich živote si pripomíname Svetový deň tučniakov každoročne 25. apríla. Preto žiačky našej školy na krúžku čarovnej výtvarnej vytvorili náučný plagát, aby sa aj ostatní žiaci mohli dozvedieť zaujímavosti zo sveta tučniakov.