• Novinky

            • 2% z dane

            • Milí rodičia a priatelia školy,

               

              prosím Vás o podporu našej školy prostredníctvom poukázania 2% z dane z príjmov pre občianske združenie POKOJ v Prešove.

              Občianske združenie POKOJ je hlavným podporovateľom Súkromnej základnej školy Filip, Bernolákova 21 v Prešove.

               

              Ďakujem za podporu a prajem Vám veľa osobných a pracovných úspechov.

               

              Ing. Stanislav Harčarík

              predseda OZ POKOJ a zriaďovateľ Súkromnej ZŠ Filip

               

              Tlačivá a ďalšie informácie nájdete tu.

            • Vyučovanie v maskách

            • V stredu 8.2.2023 sa v našej škole objavilo množstvo zvláštnych tvorov. Bránami školy prešli červená čiapočka, Spiderman, Zorro, Snehulienka, postavičky z Minecraftu, doktor, zverolekár, Harry Potter, zimný vojak, hula tanečnica, Fiona, čarodejnica, stredoveký rytier, kameraman a zasadli do školských lavíc. Bol predsa deň vyučovania v maskách a všetci sme sa poriadne zabavili. 

            • Karneval v ŠKD

            • 8. február sa v našej škole niesol v duchu zábavy, tvorivých kostýmov, radosti a smiechu, pretože práve v tento deň sme mali karneval, ktorý začal od skorého rána vyučovaním v maskách a v triednom predstavovaní masiek. Následne sme túto karnevalovú náladu rozprúdili počas pobytu v ŠKD. Na začiatku žiaci predstavili svoje kostýmy, aj si zasúťažili vo viacerých disciplínach, ktoré sme si pre nich pripravili, a na záver sa vybláznili na mini diskotéke. Zatancovali si a taktiež sa pohostili na bohatom občerstvení. Žiakom sa karneval páčil a už teraz sa nemôžu dočkať, kedy budú mať karneval znova.

            • Prišla nám milá pošta

            • Počas uplynulých dní našu školu veľmi potešila príjemná a milá pošta. Prišlo nám krásne poďakovanie z Domu sv. Jozefa v Prešove. V decembri sa naša škola zapojila do akcie: „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“. Pred Vianocami naše krabičky plné lásky poputovali do spomínaného Domu sv. Jozefa. Sme veľmi radi, že sme Vianoce mohli spríjemniť dobrým skutkom. Táto pošta nás milo zahriala pri srdiečku. Ešte raz ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

            • Naše veselé zážitky v ŠKD1

            • Milí rodičia, ani sme sa nenazdali a je za nami prvý polrok, aj polročné vysvedčenie. Znova sme si zaznamenali aspoň niekoľko našich pekných zážitkov a aktivít, ale aj šikovnosť vašich detí, na fotografie. Ponúkame vám ich k nahliadnutiu. Nech sa páči, pozrite sa :)

            • Požehnali nám školu!

            • Medzi kresťanské zvyky a tradície patrí na začiatku kalendárneho roka posvätenie našich obydlí svätenou vodou. Aj my sme po sviatku Troch kráľov dali včera posvätiť priestory našej školy. Posvätil ju o. Vladimír Sekera Mikluš, rektor gréckokatolíckeho kňazského seminára blahoslaveného biskupa Pavla Petra Gojdiča v Prešove. Zo srdca mu ďakujeme. Sme radi, že sme mohli privítať aj bohoslovcov, ktorí doprevádzali posvätenie školy krásnymi liturgickými spevmi. Veríme, že toto požehnanie nás bude sprevádzať po celý rok.

            • Návšteva kina

            • V utorok 31. januára sme ukončili 1. polrok aktuálneho školského roka návštevou kina. Vybrali sme si zábavný animovaný príbeh plný dobrodružstva s názvom Zúbková víla. Hlavnými hrdinkami sú Violetta, večne zvedavá víla, ktorá sa túži stať zúbkovou vílou a dievčatko Maxie, ktoré prežíva ťažké obdobie, pretože sa práve presťahovala, zvyká si na nových členov rodiny a mestské prostredie, v ktorom jej chýba milovaná príroda. Práve tieto dve hrdinky sa stretnú a stanú sa z nich kamarátky. A ich priateľstvo dokáže prekonať aj tie najväčšie ťažkosti.

            • Zber papiera

            • Naša škola sa zapojila do Veľkej školskej súťaže v ZBERE PAPIERA, ktorá trvala od 5.9. 2022 do 31.1.2023. Tohoročného zberu papiera sa zúčastnila každá trieda a jednotlivci, aby sme tak prispeli k ochrane našej prírody, hlavne jej lesov. Celkovo sme symbolicky zachránili cca 10 stromov. Spoločne sme vyzbierali  600,45 kg papiera. 

               

              VYHODNOTENIE

              1. miesto: Sebastián Palko 8.A 79,6kg

              2. miesto: Damián Dzvoňár 8.A 69kg

              3. miesto: Damián Tkáč 9.A 67,6kg

               

              Víťazom srdečne blahoželáme a všetkým, ktorí sa do súťaže zapojili, ďakujeme.

               

            • Láskavosť cez sladkosť

            • Žiaci našej školy vedia a chcú pomáhať, majú veľmi dobré srdiečko. Touto cestou ich vedieme počas celého výchovno–vzdelávacieho procesu. A preto sme sa zapojili do akcie pod názvom „Láskavosť cez sladkosť.“ Minulý týždeň sme navštívili Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Prešove. Takto sme im chceli povedať veľké ĎAKUJEM. Naši žiaci veľmi radi navštevujú krúžok Experimenty v kuchyni, kde sa učia prakticky si pripraviť dobroty, ktoré majú radi. Tentokrát sme napiekli obľúbené muffiny a sladučkú bábovku. Na odozvu sme nemuseli dlho čakať. Hasičom dobroty veľmi chutili a ako poďakovanie nám ponúkli malú prezentáciu hasičských áut a techniky. Žiakom sa návšteva a exkurzia na hasičskej stanici veľmi páčila. Vážime si vašu prácu