• Novinky

            • Otvorenie školského roka 2022/2023

            • Milí rodičia, milí žiaci,

              otvorenie školského roka 2022/2023 sa uskutoční v pondelok 5. septembra o 8:00 v triedach. Žiaci prvého stupňa môžu prísť v doprovode rodičov. Po otvorení školského roka žiaci odchádzajú domov. V tento deň nebude v prevádzke ŠKD ani školská jedáleň.

              Tešíme sa na Vás!

            • Letná škola - ukončenie

            • Letná škola je úspešne za nami. Posledný deň sme venovali športovým činnostiam doobeda a poobedie sme venovali kreativite a hudbe. Za celé dva týždne trvania Letnej školy sme si každý deň opakovali a  precvičovali učivo, naplno sa venovali vychádzkam, exkurziám a rôznym aktivitám, hrám. Vždy sme sa dozvedeli niečo nové a máme kopec nových zážitkov. Naša Letná škola sa niesla v duchu zábavy z učenia, získania nových poznatkov a naštartovania sa na nový školský rok. Každý deň sme odchádzali príjemne unavení a s očakávaním, čo nás čaká nasledujúci deň. Ďakujeme všetkým zúčastneným, pedagógom a dobrovoľníkom, ktorí sa podieľali na organizacií tohtoročnej Letnej školy. Bolo super!

            • Letná škola - deň deviaty

            • Pomaly sa naša Letná školy chýli ku koncu, no my nezaháľame. Hneď z rána sme sa venovali matematike, finančnej gramotnosti. Počítať peniažky sa nám veľmi páčilo. Neskôr sme navštívili knižnicu v blízkosti našej školy. V knižnici sme sa venovali téme: O priateľoch. Návštevu sme si spríjemnili čítaním, listovaním zaujímavých kníh a tvorivými dielňami. Veľmi sa nám tam páčilo, isto sa tam budeme často vracať. Poobedie bolo venované výtvarnej činnosti. Žiaci vyrábali 3D zvieratká z kartónu. 

            • Letná škola – ôsmy deň

            • V stredu 24.8. sme sa vybrali na vesmírne dobrodružstvo. Navštívili sme Hvezdáreň a planetárium v Prešove. Privítali nás milou rozprávkou  a mnohými zaujímavými informáciami. Dozvedeli sme sa veľa nového o našej Zemi aj o vesmíre. Poobede sme si cibrili svoje ušká. Spoznávali sme zvuky netradičných hudobných nástrojov. Spoznali sme drevené píšťaly, gajdicu, gajdy, nineru, drumbľu, signálny roh, trombitu, psaltérium a rôzne plechové a dychové nástroje. Na konci sme si ich aj vyskúšali. Za prezentáciu ďakujeme pánovi Koľovi.

            • Siedmy deň letnej školy

            • Vybrali sme sa do centra mesta a nikto z nás nevedel, čo nás čaká. V budove v centre mesta nás privítala milá pani oblečená v kroji. Pri nohách mala ovečku. Témou dnešného dňa boli ovečky, konkrétne ovčia vlna. Naučili sme sa ako sa strihá, čistí, perie, češe a následne spracúva. A mohli sme si to dokonca aj vyskúšať! Po dobrom obede sme si trošku oddýchli a vyrobili sme si prívesky z fimo hmoty.

            • Šiesty deň letnej školy

            • Druhý týždeň letnej školy sme začali plní optimizmu. Všetci sme sa veľmi tešili, že sme spolu a to sme ešte nevedeli, čo nás čaká. Spoločne sme vytvorili lávovú lampu, naučili sme sa niečo o ľudskom srdci a skúmali rôzne veci mikroskopom. Všetko nás veľmi zaujímalo, najviac sa nám páčila lávová lampa :). Po obede sme sa ešte vybrali vybiť našu energiu do interiérového ihriska Safari.

            • Letná škola - deň piaty

            • Prvý týždeň Letnej školy je za nami. Dnes sme sa rozhodli, že sa nám každý žiak trochu lepšie predstaví, preto sme si vytvorili pracovné listy s opisom seba samého a žiaci sa dozvedeli o sebe viac, napríklad: aké farby, knihy sa im páčia, aké jedlo majú radi, aké povolanie sa im páči a podobne. Potom si žiaci potrápili hlavy s prísloviami a porekadlami a následne sa zabavili s tangramom. Poobedie sa nieslo v duchu hudby a tanca. Žiaci sa naučili rôzne tance, napríklad: macarenu, labadu, kačací tanec a taktiež si zahrali rôzne hudobno-pohybové hry, ktoré sa im veľmi páčili.

            • Letná škola – deň štvrtý

            • Štvrtkový deň Letnej školy sme začali v škole. Náš deň sme začali precvičovaním si našej pozornosti prostredníctvom hry Brainbox. Po rozcvičení sme sa mohli naplno venovať sopkám, o ktorých sme sa dozvedeli niečo nové a sami sme si vytvorili naše sopky, ktoré chrlili lávu. Naučili sme sa aj nové informácie o našej vlasti a deň sme zakončili v Lanovom centre OUTDOORPARK, kde sme sa vyšantili a zažili kopec zábavy. 

            • Letná škola - deň tretí

            • Streda ráno sa niesla v športovom duchu. Deti sme rozdelili do dvoch skupín, v ktorých súťažili v rôznych športových disciplínach o krásne medaily. Víťazstvo si vybojoval tím kapitánky Viki, po nervydrásajúcom a mimoriadne vyrovnanom preťahovaní lanom.Poobede sme tvorili. Naším kreatívnym maľovaním na kamene, sa nám podarilo vyčariť úsmev v našej kvetinovej záhradke. Dekorácie, ktoré potešia oko aj srdce.

            • Letná škola - utorkový deň

            • Druhý deň sme na Letnej škole nezaháľali. Vybrali sme sa na prírodovednú vychádzku na Cemjatu. Zoznámili sme sa s lesom, videli sme Diviačiu oboru, prešli sme sa náučným chodníkom a pripravili sme si obed. Poobede sme sa venovali hrám a snažili sme sa vytvoriť, čo najväčšie bubliny. Ďalší skvelý deň za nami!

            • Letná škola začína

            • V pondelok 15. augusta sa brány našej školy opäť otvorili. Tieto dni u nás prebieha Letná škola. Hneď ráno sme si každý vyrozprávali zážitky z leta a zoznámili sme sa s novými kamarátmi. Venovali sme sa strateným písmenkám a neposlušným slabikám. Poobedie sme dali prednosť kreatívnemu tvoreniu. Každý si vytvoril svoj vlastný hrnček, ktorý mu bude pripomínať príjemné chvíle strávené v našej Letnej škole. Neskôr sme sa venovali odpočinkovej a relaxačnej činnosti.  Dnes sme zažili kopec zábavy a veľa pekného nás ešte čaká. Všetci sme si zaslúžili sladkú odmenu. Veríme, že si žiaci dnes a aj nasledujúce dni odnesú mnoho nezabudnuteľných zážitkov.