• Novinky

            • Farebný týždeň

            • Minulý týždeň naša škola zažiarila farebnosťou. Každý deň sme sa obliekli do inej farby, aby sme vyjadrili podporu zdravotne znevýhodneným žiakom. Oblečení do rovnakej farby sme si vyjadrili úctu a spolupatričnosť. Pondelok patril krásnej červenej farbe, utorok modrej, streda sa niesla v žiarivej žltej farbe, štvrtok sme venovali zelenej farbe a týždeň sme ukončili bielučkým oblečením. Táto akcia bola príjemným spestrením vyučovania nielen pre žiakov, ale aj pre učiteľov.

            • Deň zdravia

            • Deň 7.apríl je známy ako Svetový deň zdravia. Tento rok sme ho slávili na Veľký piatok, kedy žiaci boli doma, preto sme si ho pripomenuli po sviatkoch. Spolu so žiakmi sme sa rozprávali o zdravom životnom štýle, čo všetko zahŕňa zdravý životný štýl, ako sa máme správať k svojmu telu, aby sme boli zdraví. Žiaci si pripomenuli potravinovú pyramídu, čo je základom našej potravy a čoho by sme sa mali vyvarovať a sami nám povedali, ako sa starajú o seba, svoje telo a svoje zdravie.

            • Medzinárodný deň vtáctva

            • Po dlhej zime bez vtáčieho spevu je príchod jari a prílet sťahovavých druhov očakávanou udalosťou aj medzi širokou verejnosťou. V kalendári sa nachádza 1. apríl ako Svetový deň vtáctva. Jeho korene siahajú až do čias rakúsko-uhorskej monarchie. Založil ho slovenský prírodovedec Oto Hermann. 

              Aj my v našej škole sme si pripomenuli dôležitosť ochrany týchto malých a zraniteľných stvorení. Naším hlavným cieľom je zamerať pozornosť žiakov a verejnosti na nebezpečenstvá, ktoré ohrozujú vtáctvo.  K ich ochrane môže prispieť každý z nás.

            • Prváci

            • Máme za sebou zopár mesiacov školy a naši prváci sa naučili fungovať ako trieda, ako kamaráti. Učíme sa nielen čítať, písať a počítať, ale naše ručičky sa učia aj maľovať, strihať, lepiť, modelovať. Vyrábame výkresy plné farieb, tvarov, zvieratiek i postavičiek. Stávajú sa z nás malí umelci. Presvedčte sa sami!

            • Noc s Andersenom

            • V piatok 31.3.2023 sa naša škola zapojila do medzinárodnej Noci s Andersenom. Je to podujatie na podporu čítania detí. Pre našich „nocľažníkov“ sme pripravili originálny program. Priblížili sme si tvorbu dánskeho rozprávkara – Hansa Christiana Andersena, spoznali sme rozprávky Dievčatko so zápalkami, Statočný cínový vojačik, Škaredé káčatko... Oboznámili sme sa aj s rozprávkou od Ondřeja Sekoru Ferdo Mravec a knihou Julesa Verna Cesta okolo sveta za 80 dní. Zároveň sme si pripomenuli 100. výročie založenia The Walt Disney Studios a 95. výročie vzniku Mickeyho MouseaZahrali sme si kvízy, prečítali rozprávky, pripravili sme si baterky a pátrali sme po poklade. Bol to pre nás zážitok plný dobrodružstiev, kreativity a súťaží. Žiaci našej školy sa už tešia na budúci ročník tohto podujatia.