• Novinky

            • Deň otvorených dverí Leteckého krídla Prešov

            • V piatok 23.9. 2022 sme sa zúčastnili Dňa otvorených dverí Leteckého krídla v Prešove. Všetci sme sa na to od rána tešili. Počas tohto krásneho dňa sme videli automobily, ktoré sa používajú v armáde, vrtuľníky, zbrane, oblečenie a dokonca aj letecký simulátor, v ktorom sme sa mohli stať na chvíľu pilotmi. Do niektorých áut a vrtuľníkov sme si mohli aj sadnúť. Najväčším prekvapením bol pre nás prelet MIGu, ktorý priletel až z letiska Sliač a ukážka hasenie auta prešovskými hasičmi. Prežili sme naozaj krásny deň!

            • Ako sa darí našim nováčikom?

            • 5. septembra 2022 naša škola privítala viacero nových žiakov, no najviac bolo našich najmladších – prvákov. Pre nich to bol veľký deň, pretože sa oficiálne stali žiakmi školy. Rovnako to bol pre nich aj veľký krok do neznáma   nová škola, učitelia, spolužiaci, prostredie. Ubehlo už pár týždňov a z neznámych tvárí sa postupne stali kamaráti, spoznali prvé písmená abecedy, prvé čísla  a postupne si zvykajú, zisťujú, ako funguje život počas vyučovania aj v družine. Všetkým novým žiakom držíme palce a prajeme veľa úspechov pri nadobúdaní a objavovaní nových vedomostí v našej škole!

            • Stavebnica SEVA

            • Žiaci našej školy si veľmi obľúbili stavebnicu SEVA, ktorú radi skladajú nielen žiaci prvého, ale aj druhého stupňa. Preto sa OZ Pokoj rozhodlo, že našej škole zakúpi novú stavebnicu SEVA pre žiakov do ŠKD. Žiaci sa tomuto daru veľmi potešili a vytvorili už množstvo zaujímavých stavieb. Vďaka tejto stavebnici si precvičia nielen svoju motoriku, ale aj svoju kreativitu, pretože pri tejto stavebnici sa fantázii medze nekladú. V mene našich žiakov ďakujeme OZ Pokoj za tento dar.

            • Medzinárodný deň ochrany ozónovej vrstvy

            • Povedomie našich žiakov sme sa rozhodli zvýšiť pripomenutím niektorých významných dní. Začali sme v piatok 16.9.2022 Medzinárodným dňom ochrany ozónovej vrstvy. Krátka prezentácia priblížila žiakom význam ozónovej vrstvy pre planétu. Prezentácia žiakov zaujala, čo dokazuje množstvo kladných otázok k tejto problematike. Cieľom je podnietiť žiakov k ekologickému mysleniu a ochrane našej planéty.

            • Hodina bádania a skúmania v 4. A

            • Na hodine prírodovedy sme sa zahrali na detektívov. Každú hodinu hľadáme, pátrame, objavujeme a skúmame deje okolo nás, prírodné javy a neživú prírodu. Na minulej hodine sme skúmali magnet. Zistili sme, že magnet nepriťahuje všetky predmety, a aj to, ako sa volá prírodný magnet. Manipuláciu s magnetom sme si hravo vyskúšali. Tešíme sa na nové objavovanie.

            • Kurz ochrany života a zdravia

            • utorok, 06.09.2022, sa žiaci našej školy zúčastnili kurzu ochrany života a zdravia OŽaZ. Triedni učitelia poskytli svojim žiakom dôležité informácie, rýchle poučenie o bezpečnosti a presunuli sme sa na miesto kurzu. Už počas presunu sme rozložili prvé dve stanovištia, kde sme si vysvetlili, ako sa orientovať v prírode, ďalej sme žiakom predviedli, ako sa zachovať v prípade núdze poskytnutia prvej pomoci, Po príchode na miesto kurzu sme rozložili stanovištia a hneď sme začali. Vyskúšali sme si hod granátom, kriketkou a raketkou.  Pre prvý stupeň sme mali pripravený hod na cieľ a rôzne zábavné hry. Už tradične najlepším a najzábavnejším stanovišťom bolo preťahovanie lanom, do ktorého sa zapojili aj učitelia. Aj keď sme sa báli, ako to zvládnu naši prváčikovia, musím konštatovať, že celý kurz dopadol super.

            • Vitaj škola!

            • Pondelok 5.9. sa stal výnimočným pre všetky deti a učiteľov na našej škole. Privítali sme prváčikov aj nových žiakov. Tešíme sa na nové vedomosti, zážitky a spoločne strávený čas, ktorý nás tento rok čaká. Všetkým držíme palce a v novom školskom roku prajeme veľa zdravia, šťastia, úspechov, aby mali každý deň úsmev na tvári a nech sa im darí.